Pitäjänmäki kierättää

pitäjänmäen moottorihalli kierrättää kaiken tässä pojat heittävät metallia roskia jarrulevyjä pakopukia ym…

Kierretmme myös kaikki nesteet
Jäteöljystä jalostetaan perusöljyä, joka voidaan hyödyntää voiteluaineiden valmistuksessa. Epäpuhtaudet poistetaan jätteestä tislaamalla sekä erottelemalla, jolloin yli 90 prosenttia jäteöljystä voidaan käyttää uudelleen puhtaana raaka-aineena.

Öljyjen uudistamisen, regeneroinnin, ja sitä kautta materiaalihyötykäytön edellytys on, että erilaatuiset öljyjätteet pidetään erillään. Kun eri öljylaadut kerätään erilleen, säästyy prosessoinnissa energiaa ja tuotteen hiilijalanjälki pienenee. Näin säästetään luonnonvaroja ja saavutetaan kustannussäästöjä.
Regenerointi on paras mahdollinen tapa kierrättää voiteluöljyt. Sivutuotteena syntyvä bitumi hyödynnetään asfaltin ja kattohuovan valmistuksessa ja öljyyn sitoutuneet polttoaineet teollisuuden polttoaineina. Prosessin ainoa jäte on öljyyn sitoutunut vesi.

ongelmajätteet eli jarrunesteet, jäähdytysnesteet, maalit ja loistepuket viedään ongelmajäte asemalle mutta näitä ei voida jatko jalostaa.

Henkilön Pitäjänmäen Moottorihalli kuva.